Vedfyrt ildsted med rent glass

Når du koser deg foran din Nordpeis, kan du gjøre det med god samvittighet. Alle våre peiser og ovner er rentbrennende. Det betyr at ildstedet har et dobbelt forbrenningssystem som omdanner gasser og partikler i røyken til varme. Vedfyring er, takket være moderne teknologi, en miljøvennlig måte å varme opp boligen på.

Et tre fra skogen er økologisk sett meget verdifullt, fordi det vokser frem igjen, og fungerer som et perfekt depot for solens energi som frigis under forbrenning i form av varme. Det er en meget ren energikilde. Vedfyring frigir samme mengde CO2 som treet har tatt opp fra luften i vekstperioden, og som også vil avgis under en forråtnelse.

Nordpeis ildsteder tilfredsstiller verdens strengeste krav til ren forbrenning. Peisene har høy varmeeffekt, og utnytter veden optimalt. En rentbrennende ovn/innsats gir ca 50 % lavere vedforbruk enn et ikke rentbrennende ildsted. (halverer kostnaden og vesentlig mindre arbeid.)

 

Rent glass

Brennkammeret er utstyrt med en rekke ventiler i front som sørger for luftspyling av glasset. Soting på glasset er avhengig av momenter som:

  • størrelsen på glasset i brennkammeret

  • trekken i pipa

  • kvaliteten på veden (bla. gir fuktig ved soting)

  • topptrekksventilen lukkes for tidlig

  • lufttilførsel til rommet

 

Rent og lyst brennkammer

Soten på de lyse platene i brennkammeret brennes av ved normal god fyring, Innsatsen holder seg således lys og fin i brennkammeret, selv etter mye bruk av peisen.